«اکبر کرامتی» روز پنج‌شنبه در اولین جشنواره رویش ایده‌های فناورانه سیب مراغه افزود: ۹۲ درصد ارقام سیب استان ارقام «رد» و «گلدن» است که در ردیف ارقام دیررس یا بسیاردیررس قرار دارد.

[بهره‌وری محصول سیب تنها با نهاده دانش افزایش می‌یابد]
 اکبر کرامتی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی

وی اضافه کرد: بر همین اساس همه محصول سیب استان در یک بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ روزه برداشت شده و مسایل پشتیبانی، تامین کارگر، حمل و نقل و انبارداری دچار فشار زیادی می‌شود و حتی عرضه و تقاضا نیز در بازار به هم می‌خورد.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ارقام تجاری زودرس و میان‌رس کمک می‌کند تا این فشار از یک بازه زمانی محدود به گستره زمانی بیشتری انتقال یابد، بیان کرد: جانمایی درست باغات و افزایش تنوع ارقام نیز ضروری است.

به گفته وی بیشتر باغات سیب استان پایه بذری هستند و حجم سبز زیادی در باغات اشغال می‌کنند؛ علاوه بر دیررس بودن، راندمان تولید آنها در مقایسه با ارقام پاکوتاه پایین‌تر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: اگر در اصلاح و حذف و جایگزینی باغات بتوانیم از ارقام پاکوتاه استفاده کنیم، راندمان تولید افزایش خواهد یافت؛ ضمن توجه به اینکه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، توسعه باغات ممنوع است و نباید باغ‌های جدید ایجاد شود.

«کرامتی» از پژوهشگران درخواست کرد که در زمینه کاشت ارقام جدید وارد عرصه شوند تا باغات ما به باغ‌های اقتصادی تبدیل گردد.

وی به مدیریت به‌باغی نیز اشاره و بیان کرد: در باغات قدیمی، هزینه‌ها بالاست و استفاده از نهاده‌ها و پایین بودن نرخ مکانیزاسیون نیز این هزینه‌ها را افزایش داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی به ضایعات مرحله برداشت سنتی هم اشاره کرد و افزود: استفاده از ارقامی که برداشت مناسب داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است تا ضایعات به حداقل برسد.

«کرامتی» اضافه کرد: مرحله پس از برداشت هم الزاماتی دارد و نحوه بسته‌بندی، نحوه حمل به سردخانه و شرایط نگهداری در کیفیت محصول اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه سردخانه‌های اتمسفر برای نگهداری سیب بسیار مناسب‌تر هستند، بیان کرد: این سردخانه‌ها گاز «اتیلن» را خارج می‌کنند و آسیب محصول کاهش می‌یابد اما هزینه‌های بسیار زیادی به باغدار تحمیل می‌کند.

به گفته وی در برخی از کشورها برای کنترل اتمسفر از تجهیزات جدید استفاده می‌شود و برای نمونه در کشور ترکیه، هزینه‌های نگهداری و آسیب‌ها به حداقل رسیده است.

«کرامتی» با بیان اینکه سیب در زمینه صنایع تبدیلی باید فرآورده‌های متنوعی داشته باشد، افزود: باید از فرآورده‌های جانبی بهره بگیریم تا اقتصاد کشاورزی استان را بهره‌مند کنیم.

وی این را هم بیان کرد که نحوه بسته‌بندی و بازاریابی سیب نیز با مشکلات متعددی مواجه است و با ظرفیت دانشگاه باید در این زمینه نیز گام برداشته شود.

ارتباط دانشگاه مراغه با فعالان بخش کشاورزی تقویت می‌شود

رییس دانشگاه مراغه گفت: دانشگاه مراغه به همت ۱۵۲ عضو هیئت علمی جوان و خلاق، گام‌های بلندی برای گسترش دانش برداشته و از حدود یک و نیم سال قبل ماموریتی در حوزه امنیت غذایی برای خودش تعریف کرده که نتیجه آن تقویت ارتباط دانشگاه با فعالان بخش کشاورزی است.

شنبه 15 اردیبهشت 1403


۱۸۱ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال در بخش معدن آذربایجان شرقی سرمایه گذاری شد | رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی از سرمایه گذاری ۱۸۱ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریالی و اشتغال هفت هزار و ۸۲۷ نفری در بخش معدن استان خبرداد.              در نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم مطرح شد؛ نقش توسعه مناسبات با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم در احیا اهمیت تاریخی تبریز | نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه گذاری و تعاملات بین المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها برگزار شد.              استاندار آذربایجان شرقی: هر دانشجو و استاد دانشگاه یک رسانه باشد | استاندار آذربایجان شرقی، پیشرفت‌های چشمگیر در کشور را مدیون دانشگاه‌ها و دانشگاهیان دانست و با بیان اینکه این پیشرفت‌ها باید توسط خود دانشگاهیان روایت شود، گفت: هر استاد دانشگاه و هر دانشجو می‌تواند یک رسانه باشد و امیدآفرینی کند.              تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات تراکتورسازی ایران را ندارند | وزیر صمت در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران و رایزنی با مسئولین این مجموعه در گفتگو با خبرنگار ما گفت : خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد .              


تبریز اول | پایگاه اطلاع رسانی تبریز اول | بهره‌وری محصول سیب تنها با نهاده دانش افزایش می‌یابد


بهره‌وری محصول سیب تنها با نهاده دانش افزایش می‌یابد 1402/09/23

«اکبر کرامتی» روز پنج‌شنبه در اولین جشنواره رویش ایده‌های فناورانه سیب مراغه افزود: ۹۲ درصد ارقام سیب استان ارقام «رد» و «گلدن» است که در ردیف ارقام دیررس یا بسیاردیررس قرار دارد.

[بهره‌وری محصول سیب تنها با نهاده دانش افزایش می‌یابد]
 اکبر کرامتی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی

وی اضافه کرد: بر همین اساس همه محصول سیب استان در یک بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ روزه برداشت شده و مسایل پشتیبانی، تامین کارگر، حمل و نقل و انبارداری دچار فشار زیادی می‌شود و حتی عرضه و تقاضا نیز در بازار به هم می‌خورد.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ارقام تجاری زودرس و میان‌رس کمک می‌کند تا این فشار از یک بازه زمانی محدود به گستره زمانی بیشتری انتقال یابد، بیان کرد: جانمایی درست باغات و افزایش تنوع ارقام نیز ضروری است.

به گفته وی بیشتر باغات سیب استان پایه بذری هستند و حجم سبز زیادی در باغات اشغال می‌کنند؛ علاوه بر دیررس بودن، راندمان تولید آنها در مقایسه با ارقام پاکوتاه پایین‌تر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: اگر در اصلاح و حذف و جایگزینی باغات بتوانیم از ارقام پاکوتاه استفاده کنیم، راندمان تولید افزایش خواهد یافت؛ ضمن توجه به اینکه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، توسعه باغات ممنوع است و نباید باغ‌های جدید ایجاد شود.

«کرامتی» از پژوهشگران درخواست کرد که در زمینه کاشت ارقام جدید وارد عرصه شوند تا باغات ما به باغ‌های اقتصادی تبدیل گردد.

وی به مدیریت به‌باغی نیز اشاره و بیان کرد: در باغات قدیمی، هزینه‌ها بالاست و استفاده از نهاده‌ها و پایین بودن نرخ مکانیزاسیون نیز این هزینه‌ها را افزایش داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی به ضایعات مرحله برداشت سنتی هم اشاره کرد و افزود: استفاده از ارقامی که برداشت مناسب داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است تا ضایعات به حداقل برسد.

«کرامتی» اضافه کرد: مرحله پس از برداشت هم الزاماتی دارد و نحوه بسته‌بندی، نحوه حمل به سردخانه و شرایط نگهداری در کیفیت محصول اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه سردخانه‌های اتمسفر برای نگهداری سیب بسیار مناسب‌تر هستند، بیان کرد: این سردخانه‌ها گاز «اتیلن» را خارج می‌کنند و آسیب محصول کاهش می‌یابد اما هزینه‌های بسیار زیادی به باغدار تحمیل می‌کند.

به گفته وی در برخی از کشورها برای کنترل اتمسفر از تجهیزات جدید استفاده می‌شود و برای نمونه در کشور ترکیه، هزینه‌های نگهداری و آسیب‌ها به حداقل رسیده است.

«کرامتی» با بیان اینکه سیب در زمینه صنایع تبدیلی باید فرآورده‌های متنوعی داشته باشد، افزود: باید از فرآورده‌های جانبی بهره بگیریم تا اقتصاد کشاورزی استان را بهره‌مند کنیم.

وی این را هم بیان کرد که نحوه بسته‌بندی و بازاریابی سیب نیز با مشکلات متعددی مواجه است و با ظرفیت دانشگاه باید در این زمینه نیز گام برداشته شود.

ارتباط دانشگاه مراغه با فعالان بخش کشاورزی تقویت می‌شود

رییس دانشگاه مراغه گفت: دانشگاه مراغه به همت ۱۵۲ عضو هیئت علمی جوان و خلاق، گام‌های بلندی برای گسترش دانش برداشته و از حدود یک و نیم سال قبل ماموریتی در حوزه امنیت غذایی برای خودش تعریف کرده که نتیجه آن تقویت ارتباط دانشگاه با فعالان بخش کشاورزی است.



اخبار مرتبط

خبرگزاری تبریز اول

آخرین خبر ها


خبرگزاری ایرنا

خبرگزاری مهر

 

Save