به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اسماعیل الهیاری در حاشیه بازدید از بوستانهای گل محمدی شهرستان  مرند و روستای خوش آب وهوا و بکر دوگیجان و در مراسم شکر گذاری برداشت محصول گل محمدی  گفت: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان  بیش از846 تن است که در مقایسه با سال‌های قبل افزایش داشته است.
وی با اشاره به نوپا بودن کشت گل محمدی در شهرستان مرند  گفت: از143 هکتار سطح زیرکشت این محصول در شهرستان فقط 141هکتار به مرحله گل دهی رسیده است و بوته های 2 هکتار دیگر هنوز نهال هستند.
الهیاری افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر و محدود بودن منابع آبی، توسعه کشت گل محمدی در دستور کار  وزارت جهاد کشاورزی است و چون این گیاه نیاز آبی کمی دارد و شرایط آب و هوایی شهرستان برای این گیاه مناسب و صرفه اقتصادی آن هم  بالاست ، به کشاورزان عزیز کاشت این محصول را توصیه می کنیم.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر تیر ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود شهرستان مرند رقم‌های مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
وی با اشاره به حمایت جهادکشاورزی از کشت این گیاه دارویی اظهار کرد: رویکرد مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند  در جهت افزایش سطح  زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.
الهیاری تاکید کرد: به دلیل کم توقع بودن به نیاز آبی، این محصول می‌تواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
وی ادامه داد: گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای استان و شهرستان است که نیازمند تجاری سازی می باشد.
الهیاری با اشاره به اینکه گل‌محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد و بقا و سازگاری نسبت به خشکی از شاخص‌ترین صفات این گیاه است گفت: درگل ‌محمدی از سال دوم به بعد بر میزان گل دهی  افزوده می‌شود، به‌ طوری‌که در سال‌های چهارم و پنجم بعد از کشت بیشترین گل تولید می‌شود و میزان تولید حدود 5 تا 7 تن گل تر در هکتار می باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: تکثیر این گیاه از طریق پاجوش، قلمه و تقسیم بوته است و عمده‌ترین روش تکثیر از طریق قلمه صورت می‌گیرد که پس از ریشه‌ دار شدن و قرار دادن در گلدان‌های پلاستیکی قابلیت عرضه برای کشت دارد.
الهیاری افزود: در کنار اشتغال‌زایی که از کشت گل محمدی ایجاد می‌شود، کشت این گیاه در دل طبیعت بکر و سالم روستایی می‌تواند فرصتی مناسب برای جذب توریسم و رونق و توسعه گردشگری باشد و لذا توسعه و کشت گیاهان دارویی و گل محمدی، فرصتی عظیم برای گردشگری طبیعی است که می‌توان با مطالعه و دقت در این امر و توسعه کشت گل محمدی حتی در وسعت کم، شاهد توسعه همه‌ جانبه در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته بود.

شنبه 15 اردیبهشت 1403


۱۸۱ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال در بخش معدن آذربایجان شرقی سرمایه گذاری شد | رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی از سرمایه گذاری ۱۸۱ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریالی و اشتغال هفت هزار و ۸۲۷ نفری در بخش معدن استان خبرداد.              در نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم مطرح شد؛ نقش توسعه مناسبات با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم در احیا اهمیت تاریخی تبریز | نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه گذاری و تعاملات بین المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها برگزار شد.              استاندار آذربایجان شرقی: هر دانشجو و استاد دانشگاه یک رسانه باشد | استاندار آذربایجان شرقی، پیشرفت‌های چشمگیر در کشور را مدیون دانشگاه‌ها و دانشگاهیان دانست و با بیان اینکه این پیشرفت‌ها باید توسط خود دانشگاهیان روایت شود، گفت: هر استاد دانشگاه و هر دانشجو می‌تواند یک رسانه باشد و امیدآفرینی کند.              تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات تراکتورسازی ایران را ندارند | وزیر صمت در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران و رایزنی با مسئولین این مجموعه در گفتگو با خبرنگار ما گفت : خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد .              


تبریز اول | پایگاه اطلاع رسانی تبریز اول | بهار گل های محمدی در شهرستان مرند با برداشت بیش از846 تن محصول


بهار گل های محمدی در شهرستان مرند با برداشت بیش از846 تن محصول 1402/04/20

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اسماعیل الهیاری در حاشیه بازدید از بوستانهای گل محمدی شهرستان  مرند و روستای خوش آب وهوا و بکر دوگیجان و در مراسم شکر گذاری برداشت محصول گل محمدی  گفت: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان  بیش از846 تن است که در مقایسه با سال‌های قبل افزایش داشته است.
وی با اشاره به نوپا بودن کشت گل محمدی در شهرستان مرند  گفت: از143 هکتار سطح زیرکشت این محصول در شهرستان فقط 141هکتار به مرحله گل دهی رسیده است و بوته های 2 هکتار دیگر هنوز نهال هستند.
الهیاری افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر و محدود بودن منابع آبی، توسعه کشت گل محمدی در دستور کار  وزارت جهاد کشاورزی است و چون این گیاه نیاز آبی کمی دارد و شرایط آب و هوایی شهرستان برای این گیاه مناسب و صرفه اقتصادی آن هم  بالاست ، به کشاورزان عزیز کاشت این محصول را توصیه می کنیم.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر تیر ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود شهرستان مرند رقم‌های مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
وی با اشاره به حمایت جهادکشاورزی از کشت این گیاه دارویی اظهار کرد: رویکرد مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند  در جهت افزایش سطح  زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.
الهیاری تاکید کرد: به دلیل کم توقع بودن به نیاز آبی، این محصول می‌تواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
وی ادامه داد: گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای استان و شهرستان است که نیازمند تجاری سازی می باشد.
الهیاری با اشاره به اینکه گل‌محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد و بقا و سازگاری نسبت به خشکی از شاخص‌ترین صفات این گیاه است گفت: درگل ‌محمدی از سال دوم به بعد بر میزان گل دهی  افزوده می‌شود، به‌ طوری‌که در سال‌های چهارم و پنجم بعد از کشت بیشترین گل تولید می‌شود و میزان تولید حدود 5 تا 7 تن گل تر در هکتار می باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: تکثیر این گیاه از طریق پاجوش، قلمه و تقسیم بوته است و عمده‌ترین روش تکثیر از طریق قلمه صورت می‌گیرد که پس از ریشه‌ دار شدن و قرار دادن در گلدان‌های پلاستیکی قابلیت عرضه برای کشت دارد.
الهیاری افزود: در کنار اشتغال‌زایی که از کشت گل محمدی ایجاد می‌شود، کشت این گیاه در دل طبیعت بکر و سالم روستایی می‌تواند فرصتی مناسب برای جذب توریسم و رونق و توسعه گردشگری باشد و لذا توسعه و کشت گیاهان دارویی و گل محمدی، فرصتی عظیم برای گردشگری طبیعی است که می‌توان با مطالعه و دقت در این امر و توسعه کشت گل محمدی حتی در وسعت کم، شاهد توسعه همه‌ جانبه در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته بود.



اخبار مرتبط

خبرگزاری تبریز اول

آخرین خبر ها


خبرگزاری ایرنا

خبرگزاری مهر

 

Save