به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اسماعیل الهیاری گفت: در حال حاضر سطح باغات زردآلو در شهرستان مرند به 3 هزار و 63 هکتار می رسد، به طوری که 29 هزار و 9 هکتار از این میزان بارور و154 هکتار مابقی هنوز به مرحله باردهی نرسیده اند. وی با بیان اینکه شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول را به خود اختصاص داده و حدود7هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در امر تولید، برداشت و فرآوری زرد آلو مشغول به کار است یادآور شد: امسال در نیمه اول و دوم فروردین ماه چندین بار شاهد افت دمای شدید درشهرستان مرند بودیم،که در پی سرمازدگی و بارش تگرگ در اوایل امسال تولید این محصول به میزان 15هزار تن کاهش یافته است که در صورت عدم وقوع خسارات ناشی از عوامل مختلف بویژه سرمازدگی، سالانه به طور متوسط امکان برداشت بالغ بر 34 هزار و 908 تن محصول زردآلو از باغات شهرستان مرند وجود داشت؛ اما متاسفانه همه ساله اوایل بهار در فروردین ماه بر اثر سرمای دیررس بهاره محصول زردآلو در مناطق مختلف شهرستان چندین بار دچار سرمازدگی می شود به طوری که افت دما امسال در مجموع باعث بروز خسارت 30 تا85 درصدی در محصول زردآلو شهرستان شد . الهیاری سطح خسارت ناشی از سرمازدگی طی سال زراعی جاری در باغات زردآلو شهرستان مرند را 29 هزار و 9هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: در این سطح حدود 19 هزار و 908 تن زردآلو دچار خسارت شده و از بین رفت . این مسئول با بیان اینکه سرمازدگی سالزراعی جاری کشاورزان تولید کننده زردآلو در شهرستان مرند را متحمل خسارت 588 میلیارد تومانی کرد، افزود: امسال متوسط عملکرد در باغات زردآلو شهرستان 5 هزار کیلوگرم در هکتار برآورد شده است . معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: این شهرستان دارای 17 نوع زردآلو بوده که از بهترین ارقام زردآلوها می توان به ارقام عسگر آباد، نصیری، تبرزه شامل(قرمزی ، ساری و قره) ، اردوباد، شاهرودی و... اشاره کرد که از لحاظ ارگانیک (کیفیت ،تغذیه ،کود) در حد گواهی شده و سالم بوده که این میوه تولید شده هم قابلیت تازه خوری و هم قابلیت خشکباری دارد. وی اواخر خرداد تا اواخر مرداد ماه را زمان برداشت محصول زردآلو در شهرستان اعلام و تصریح کرد: استانهای همجوار همه ساله متقاضی زردآلوی شهرستان مرند هستند و محصول تولیدی باغداران علاوه بر تأمین نیاز استان به استانهای متقاضی نیز ارسال می شود.
Save